Nieuws

Auassar schuldbewust na domme rode kaart: 'Ik dupeer hiermee mijn team'

Auassar schuldbewust na domme rode kaart: 'Ik dupeer hiermee mijn team'

24-02-2023 23:25

Adil Auassar steekt zijn hand in eigen boezem na zijn onnodige rode kaart in het duel tussen Sparta en FC Utrecht. De Rotterdammers stonden een helft met een man minder en verloren uiteindelijk met een geflatteerde 0-3 op het Kasteel.

De speler van Sparta gaf Sean Klaiber in het begin van de tweede helft een elleboogstoot en moest na onderbreking van de VAR vertrekken. Sparta begon het duel sterk, maar liet zich uit de tent lokken door Utrecht en dat zorgde voor een gefrustreerde sfeer in het stadion.

Auassar meldde zich na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het is heel moeilijk voor mij om te beschrijven. Het gebeurt in een split-second, ik had zelf niet door wat ik deed. Dan is het moeilijk. Je kan hier niets positiefs over zeggen, dit mag mij niet overkomen. Wat mijn intentie was, is niet relevant. Het ziet er heel slecht uit op de camera. We zaten goed in de wedstrijd en ik dupeer hiermee mijn team, dus dat neem ik mijzelf absoluut kwalijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!