Oerstomme rode kaart doet Sparta de das om, negatieve hoofdrol voor thuispubliek

24-02-2023 22:04

Sparta Rotterdam heeft vrijdag voor de derde keer dit seizoen verloren op Het Kasteel. Adil Auassar moest vroegtijdig vertrekken door een elleboogstoot en dat bleek uiteindelijk fataal. Het duel werd tijdelijk stilgelegd vanwege misdragingen van een deel van het thuispubliek.

Sparta en Utrecht begonnen als nummer zes en zeven aan het duel in Rotterdam. De Spartanen begonnen moedig aan het duel en mochten de eerste kansen noteren. Beide ploegen gingen hard de duels in en dat zorgde voor de nodige gele kaarten in de eerste helft.

In het begin van de tweede helft ging Auassar de fout in. De speler van Sparta deelde een elleboogstoot uit aan Sean Klaiber en dat werd opgepikt door de VAR. Auassar mocht vertrekken met een directe rode kaart, oordeelde scheidsrechter Joey Kooij, vlak nadat Sparta de paal en de lat had geraakt. Door de beslissingen en de giftige sfeer op het veld besloot een deel van de thuisaanhang objecten op het veld te gooien. Om die reden werd de wedstrijd korte tijd gestaakt.

Na een afkoelingsperiode van enkele minuten werd opnieuw gevoetbald, onder luid gefluit van het thuispubliek. Sparta probeerde met man en macht te blijven voetballen met tien man, maar zag een kwartier voor tijd alsnog de tegentreffer vallen. Victor Jensen trof het doel.

Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar liep in de slotfase in het mes van de Domstedelingen. Othmane Boussaid schoot de 2-0 binnen in de 88ste minuut en twee minuten later zorgde Anthony Descotte voor de 3-0. Descotte leek in de blessuretijd voor de 4-0 te zorgen, maar de speler stond buitenspel en werd teruggefloten. Door de overwinning van Utrecht staan de bezoekers op punten gelijk met Sparta, dat bezig is aan een sterk seizoen.