Nieuws

Ten Hag loopt op de zaken vooruit: 'Eens komt het moment dat onze wegen scheiden'

Ten Hag loopt op de zaken vooruit: 'Eens komt het moment dat onze wegen scheiden'

31-12-2021 10:32

Marc Overmars en Erik ten Hag staan aan de wieg van de succesvolle laatste jaren bij Ajax. Hoewel de directeur voetbalzaken onlangs zijn contract heeft verlengd tot medio 2026, is de toekomst van Ten Hag nog in het ongewisse. 

Na het seizoen 2018/2019, waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde, kregen beiden voor het eerst te maken met verregaande interesse uit het buitenland. "De commissarissen zaten er kort op en vroegen snel uitsluitsel over onze toekomst. Gezamenlijk besloten we door te gaan", verklaart Overmars in gesprek met De Telegraaf. Later werd het tweetal opnieuw benaderd door menig club. "Ondanks weer alle interesse hebben we ons daaraan gehouden. Terwijl we allebei wel een paar keer hebben gedacht: verdomme, dit is wel iets heel moois wat voorbijkomt."

Net als Overmars tekenden ook commercieel directeur Menno Geelen en financieel directeur Susan Lenderink bij in Amsterdam. "Ja, nu Erik nog", aldus Overmars. "In de wereld van het topvoetbal, waarin wij leven, wens ik elke trainer incluis mezelf een voetbaldirecteur als Marc. Toch, eens komt het moment dat onze wegen scheiden", aldus Ten Hag, die over een contract tot medio 2023 beschikt.

Mede door de komst van Ten Hag, Dusan Tadic en Daley Blind zit Ajax nu aan de top, stelt Overmars, die een verval bij eventuele vertrekken moet zien te voorkomen. "Het is een gevaarlijke uitspraak, maar we leven misschien wel een beetje boven onze stand. Gelijkspelen bij Bayern, winnen van Dortmund, Real Madrid, Juventus, Tottenham Hotspur en Valencia is niet helemaal normaal. Eén ding weet ik zeker: mijn klokje tikt vooruit en de tijd dat het minder wordt bij Ajax, komt steeds dichterbij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!