Nieuws

Feyenoord loot Shakhtar Donetsk: 'Op voorhand zeker ploegen die sterker zijn'

Feyenoord loot Shakhtar Donetsk: 'Op voorhand zeker ploegen die sterker zijn'

24-02-2023 14:13 Laatste update: 14:14

Arne Slot is niet geheel ontevreden met de tegenstander die Feyenoord in de Europa League heeft geloot. De oefenmeester stelt dat er op voorhand sterkere ploegen dan FC Shakhtar Donetsk uit de koker hadden kunnen komen.

Vrijdagmiddag vond de loting van de achtste finales van de Europa League plaats. Daarin kwam de naam van Feyenoord als laatste uit het balletje. Shakhtar Donetsk blijkt de opponent, wat geen onbekende club voor Slot is.

"Ik ken ze als een club die fenomenaal voetbal speelt, maar dat was wel met andere spelers en een andere trainer", reageerde de oefenmeester uit Bergentheim op het affiche. De Oekraïners schakelden met Stade Rennes een club uit waar Feyenoord dit seizoen al eens tegen oefende. "Stade Rennes was tegen ons indrukwekkend in de voorbereiding, daar verloren we van. Zij weten door te komen tegen hen."

Toch beseft ook Slot dat het wel erger had kunnen zijn voor Feyenoord. "Op voorhand zaten er wel ploegen in die sterker zijn dan Shakhtar", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!