Nieuws

Slot duidt ernst van blessure Timber: 'Ene scenario einde seizoen, andere niet'

Slot duidt ernst van blessure Timber: 'Ene scenario einde seizoen, andere niet'

24-02-2023 14:02

Quinten Timber ligt er zo’n twee tot vier maanden uit, stelt Arne Slot. Vrijdagmiddag kwam naar buiten dat de middenvelder van Feyenoord een ernstige knieblessure heeft opgelopen.

"Hij is vandaag (vrijdag, red.) nog voor een MRI-scan naar het ziekenhuis om exact te bepalen hoe lang het gaat duren, maar hij zal er maanden uit liggen", begint Slot tijdens een persmoment. "Daarbij moet je denken aan tussen de twee en vier maanden. Voor hem zelf is het heel vervelend."

Het is niet de eerste keer dat de middenvelder dit seizoen geblesseerd is geraakt. Afgelopen januari stond Timber nog aan de kant met een blessure aan zijn middenvoetsbeentje. "Hij was aan het spelen terwijl hij er misschien nog niet helemaal klaar voor was qua inhoud", vervolgt Slot. "Hij (Timber, red.) heeft het voor het team gedaan omdat we hem sneller nodig hadden. Hij was nu bijna op een punt waarop hij weer bijna dezelfde Quinten was als in de eerste seizoenshelft."

Of het einde seizoen is voor Timber? "In het ene scenario wel, in het andere scenario niet en kan hij nog van waarde zijn voor ons. Dat zal dan in de laatste maand van het seizoen zijn", besluit Slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!