Live

Lees hier de volledige loting voor de achtste finale van de Europa League terug

Lees hier de volledige loting voor de achtste finale van de Europa League terug

24-02-2023 12:00 Laatste update: 12:23

Met de uitschakeling van zowel PSV als Ajax in de tussenronde van de Europa League is er nog één Nederlandse ploeg over in het op één na belangrijkste Europese clubtoernooi: Feyenoord. Vrijdagmiddag verdwijnen om 12.00 uur in totaal zestien balletjes de koker in de voor de achtste finale. Welke ploeg treffen de Rotterdammers? In dit liveblog van VoetbalNieuws volg je de loting van A tot Z. 

PSV zegevierde weliswaar in eigen huis tegen Sevilla (2-0), maar dat was niet genoeg na de eerdere 3-0 nederlaag in Sevilla. Ajax met liefst 3-1 onderuit bij Bundesliga-verrassing Union Berlin en is daardoor al voordat februari goed en wel over is klaar in Europees verband. 

Feyenoord kan als één van de groepswinnaren Juventus, Manchester United, Sporting CP, AS Roma, Bayer Leverkusen, Sevilla, Union Berlin of Shakhtar Donetsk treffen. Deze acht ploegen overleefden allen de tussenronde van de Europa League. 

Net als de ploeg van trainer Arne Slot hebben Arsenal, Real Betis Sevilla, Ferencvaros, Fenerbahçe, SC Freiburg, Real Sociedad en Union Saint-Gilloise een beschermde status.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!