Nieuws

Heitinga licht verrassende Ajax-opstelling toe: 'We staan met drie verdedigers'

Heitinga licht verrassende Ajax-opstelling toe: 'We staan met drie verdedigers'

23-02-2023 21:01

John Heitinga heeft zijn verrassende opstelling van Ajax tegen Union Berlin toegelicht. De Amsterdamse oefenmeester geeft te kennen met drie verdedigers te beginnen.

Die drie verdedigers zijn op papier Devyne Rensch, Jurriën Timber en Calvin Bassey. Dat betekent dat Edson Álvarez op papier op het Amsterdamse middenveld staat. "We staan met drie verdedigers. Daarin proberen we een extra middenvelder te krijgen waardoor je met een vierkant in een ruit terecht komt", aldus Heitinga.

Net als de afgelopen weken is er weer een vrije rol voor Mohammed Kudus en staat Steven Berghuis op het middenveld. De twee spelers zijn donderdagavond belangrijk in het spel van Ajax, onthult de oefenmeester van de Amsterdammers. "Er is vooral de wisselwerking tussen Steven en Kudus", besluit hij.

Owen Wijndal is het kind van de rekening. De linksback werd in de basisopstelling verwacht, maar moet genoegen nemen met een plek op de bank.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!