Opstellingen

Opstelling Ajax bekend: Álvarez 'gewoon' in de basis, Bassey neemt plek Wijndal in

Opstelling Ajax bekend: Álvarez 'gewoon' in de basis, Bassey neemt plek Wijndal in

23-02-2023 19:48
3

De opstelling van Ajax voor het uitduel met Union Berlin is bekend. John Heitinga kiest opnieuw voor Calvin Bassey, tegen Sparta (4-0 zege) nog bankzitter, in de basis tegen de Duitsers. De zondag geblesseerd geraakte Edson Álvarez begint 'gewoon' vanaf de aftrap.

In de zeventigste minuut van het duel met de Rotterdammers moest de Mexicaan zich met een schouderblessure laten vervangen. Gevreesd werd dat er een streep zou gaan voor de return tegen Union, maar die zorgen blijken ongegrond. Álvarez mag zich vanaf de eerste minuut laten zien. 

Tegen Sparta speelde hij nog in de verdediging en dat doet hij tegen Union Berlin ook weer. Het gaat ten koste van Owen Wijndal, die zijn draai nog niet heeft gevonden in Amsterdam. Daardoor begint Bassey weer in de basis maar als centrumverdediger. 

Ajax heeft aan een zege genoeg tegen Union Berlin. Het eerste duel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een teleurstellende 0-0.

De opstelling van Ajax: Rulli; Bassey, Álvarez, Timber, Rensch; Berghuis, Taylor, Klaassen; Bergwijn, Tadic, Kudus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!