Nieuws

Na 180 wedstrijden is het klaar: Sergio Ramos stopt als international van Spanje

Na 180 wedstrijden is het klaar: Sergio Ramos stopt als international van Spanje

23-02-2023 18:15 Laatste update: 18:37

Sergio Ramos heeft donderdag zijn afscheid aangekondigd bij de nationale ploeg van Spanje. In de wandelgangen werd de afgelopen weken gesproken over een mogelijke terugkeer van de verdediger, maar dat lijkt na 180 interlands nu definitief van de baan.

Ramos laat via zijn Instagram weten dat zijn tijd als international erop zit. De 36-jarige voetballer won alles wat er te winnen viel en pakte in de periode 2008-2012 onder meer twee keer het EK en het WK, waarin in de finale met Oranje werd afgerekend. Ramos debuteerde in maart 2005, bijna twintig jaar geleden, bij het Spaanse elftal.

De verdediger schrijft veel respect te hebben voor mensen die op zijn leeftijd nog doorvoetballen, maar hij behoort niet tot die groep. 'Ik bewonder en benijd spelers zoals Lionel Messi, Luka Modric en Pepe. Het zal echter niet hetzelfde voor mij zijn', schrijft de recordinternational van Spanje. 'Ik geloof dat mijn reis op mijn eigen manier mag worden beëindigt en niet omdat ik straks te oud ben.'

De voetballer speelde zijn laatste interland 31 maart 2021 tegen Kosovo en speelde toen vier minuten. Een comeback van de speler leek echter wellicht in de maak, vooral nadat nieuwe bondscoach Luis de la Fuente stelde de speler wellicht nodig te hebben. De bondscoach heeft de verdediger echter laten weten niet in te zetten voor de komende toernooien.

Ramos is met 180 interlands de absolute recordhouder van interlands in Spanje. Oud-doelman Iker Casillas volgt met 167 interlands, Sergio Busquets is derde (143). Ramos is op clubniveau nog altijd actief bij Paris Saint-Germain.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!