Opinie

Ocampos blikt nog maar eens terug op Ajax-tijd: 'Een goedbetaalde vakantie'

Ocampos blikt nog maar eens terug op Ajax-tijd: 'Een goedbetaalde vakantie'

23-02-2023 17:27
3

Lucas Ocampos heeft in gesprek met het clubkanaal van Sevilla uitgebreid teruggeblikt op zijn desastreus verlopen uitleenbeurt aan Ajax. De Argentijn zegt zich in de vier maanden dat hij in Amsterdam geen voetballer meer te hebben gevoeld.

Het verhaal van Ocampos is bekend: vlak voor het sluiten van de zomerse Deadline Day streek de linkspoot neer bij Ajax. De hoofdstedelingen huurden de aanvaller voor vier miljoen euro zonder optie tot koop. In totaal kwam Ocampos bij Ajax slechts tot zes optredens in de hoofdmacht, uitgesmeerd over 114 minuten. "De dingen gingen niet zoals ik wilde", begint hij met gevoel voor understatement het gesprek met het Sevilla-clubkanaal.

"Er werd door niemand van de club iets tegen me gezegd. Waarom ik niet speelde, wat er anders moest. Er werd niet meer met me gesproken", stelt Ocampos die zijn periode in Amsterdam omschrijft als een 'goedbetaalde vakantie'. "Maar in het voetbal heb ik nooit voor geld gekozen. Ik hou van het gevoel dat de wedstrijden bij me losmaken."

Het hart van de international breekt wanneer zijn dochter hem vraagt wanneer hij weer eens voetballend te bewonderen is. "Ik heb me vier maanden lang geen voetballer gevoeld. Ik hoefde me niet op de wedstrijden te focussen en op einde maakte ik zelfs geen deel meer uit van de selectie. Het was al met al een vreemde belevenis", aldus Ocampos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!