Nieuws

Hancko geniet van spelen in De Kuip: 'Ik voel dat tegenstanders er tegenop kijken'

Hancko geniet van spelen in De Kuip: 'Ik voel dat tegenstanders er tegenop kijken'

23-02-2023 16:24

Dávid Hancko kijkt nog altijd zijn ogen uit wanneer hij in De Kuip speelt. De Slowaakse mandekker geniet van de Feyenoord-aanhang, die hem regelmatig attenderen op een mogelijk kampioenschap.

"De sfeer die we thuis hebben is ongelooflijk. Elke keer als we thuis spelen, voel ik dat de tegenstanders er tegenop kijken", begint Hancko in gesprek met Flashscore. "De fans zijn positief, de sfeer in De Kuip is bijzonder. Ik probeer het altijd in me op te nemen, het niet als vanzelfsprekend te beschouwen."

Hancko wordt vaak herkend wanneer hij door Rotterdam loopt en krijgt dan altijd een positieve boodschap te verwerken. "Als ik in de stad fans tegenkom die me herkennen, zeggen ze vaak dat ze me na het seizoen op het Stadhuisplein zullen zien, omdat ze daar traditioneel de titel vieren", lacht de Slowaak, die vanzelfsprekend op een titel hoopt. "Als ik voor mezelf mag spreken, weet ik ergens in mijn achterhoofd dat het een geweldig eerste jaar bij een nieuwe club zou zijn als we meteen de titel zouden winnen", besluit hij.

Ondanks de titelaspiraties leek het er afgelopen week op dat Feyenoord Hancko even zou moeten missen. De mandekker raakte geblesseerd op de training, maar kon een dag later alweer aansluiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!