Nieuws

Flekken heeft 'turbo aangezet' bij Freiburg en is van 'internationale klasse'

Flekken heeft 'turbo aangezet' bij Freiburg en is van 'internationale klasse'

30-12-2021 23:00

SC Freiburg-goalie Mark Flekken beleeft een uitstekend seizoen in de Bundesliga met zijn club en blinkt vrijwel wekelijks uit. Der Kicker schaart de Nederlander in een rijtje van doelmannen van 'internationale klasse'.  

De ster van Flekken rijst snel. Met het hoogste reddingspercentage en slechts zestien tegendoelpunten onderscheidt de sluitpost zich op het hoogste niveau van Duitsland. Het medium noemt hem een 'late starter die de turbo heeft aangezet'. 

'Geen enkele doelman in de Bundesliga heeft een hoger aantal gestopte doelpogingen (79,5 procent), geen team kreeg minder goals tegen (zestien) en hield vaker de nul (zes keer) dan Freiburg', benoemt het tijdschrift.  

De uitstekende verrichtingen van Flekken bleven ook niet in Nederland onopgemerkt. Bondscoach Louis van Gaal haalde de keeper al bij de selectie van Oranje. Tot een debuut heeft dat nog niet geleid voor de Limburger. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!