Transfernieuws

'Bizar: 54-jarige weet van geen ophouden en staat voor een transfer'

'Bizar: 54-jarige weet van geen ophouden en staat voor een transfer'

30-12-2021 22:45

Kazuyoshi Miura is op zijn 54ste nog steeds actief als profvoetballer en nu blijkt dat hij een volgend hoofdstuk aan zijn lange carrière plakt. De aanvaller maakt de overstap van het Japanse Yokohama FC naar vierdeklasser Suzuka Point Getters.  

De Japanner, die naar de bijnaam King Kazu luistert, was niet tevreden met het aantal speelminuten bij zijn werkgever: in de competitie kwam hij tot welgeteld één minuut. In de beker mocht hij wel drie keer zijn opwachting maken als invaller.  

Yasutoshi Miura is de trainer van Suzuka Point Getters. Niet geheel toevallig is dat hij ook de broer is van King Kazu. The Japan Times weet dat er inmiddels een principeakkoord is bereikt tussen club en speler.  

Miura maakte zijn debuut als profvoetballer in 1986 in de Braziliaanse competitie namens Santos. Hij verliet op vijftienjarige leeftijd huis en haard voor een avontuur aan de andere kant van de Stille Oceaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!