Nieuws

Rulli blikt terug op WK-duel met Nederland: 'Hij is gek, maar wel een mooie gast'

Rulli blikt terug op WK-duel met Nederland: 'Hij is gek, maar wel een mooie gast'

23-02-2023 10:14

Ook Gerónimo Rulli ervaarde dat voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal Argentinië ‘klein’ maakte tijdens het WK in Qatar. De reservedoelman van de Zuid-Amerikanen doet nog eens een boekje open vanuit zijn kan.

Het duel tussen Nederland en Argentinië op het WK van 2022 is er één om niet snel te vergeten. De vlam vloog na afloop van het duel in de pan. "Dat kwam door alle uitspraken in aanloop naar de wedstrijd", begint de doelman van Ajax tegenover Voetbal International. "Wij kregen steeds meer berichten onder ogen waarin laatdunkend over ons werd gesproken. Er kwam steeds meer een gevoel omhoog dat wij door de bondscoach van Nederland klein werden gemaakt. Dat zorgde wel voor extra motivatie en dat kwam er na afloop uit. Dat hoort erbij, een voetbalwedstrijd kan een mini-oorlogje zijn. Dat deed Nederland, maar deden wij ook. Dat vind ik alleen maar mooi."

Eén van de aanvalsleiders in die mini-oorlog was doelman Emiliano Martínez, de concurrent van Rulli. "Hij is gek, maar het is wel echt een goudeerlijke en mooie gast", vervolgt de Amsterdamse nummer één, die het karakter van de Aston Villa-doelman beschrijft. "Met Martínez weet je dat er altijd iets gebeurt. Wat in hem opkomt, doet hij. Dat zag je ook na de WK-finale, toen hij die prijs kreeg overhandigd. Zoiets verzin je niet, maar hij had het in het verleden al vaker gedaan toen hij een prijs won. Nu deed hij het ook gewoon na de WK-finale, terwijl de hele wereld meekeek."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!