Transfernieuws

'Tegen degradatie strijdend PEC Zwolle huurt spits van Vitesse'

'Tegen degradatie strijdend PEC Zwolle huurt spits van Vitesse'

30-12-2021 22:29

Oussama Darfalou verlaat Vitesse op huurbasis voor PEC Zwolle. Daarmee lijkt hij zijn laatste wedstrijd voor de Arnhemmers te hebben gespeeld. De Algerijnse spits loopt namelijk medio 2022 uit zijn contract bij de Gelderse club.  

De Gelderlander weet dat het van een transfer gaat komen. 'Vitesse en PEC moeten de laatste details voor de overgang nog beklinken. Darfalou (28) traint vervolgens zondag of maandag al voor de eerste keer mee bij de Zwolse club.' 

Met Thomas Buitink, Daan Huisman, Nikolai Baden Frederiksen en Loïs Openda heeft de aanvaller te maken met fikse concurrentie bij de Arnhemmers. Inmiddels is hij volledig uit beeld geraakt onder trainer Thomas Letsch. Bij PEC Zwolle hoopt Darfalou zijn neusje voor de goal te hervinden. Dit seizoen kwam de aanvaller - waarvan veelvuldig als invaller - twintig keer in actie namens Vitesse. Daarin was hij slechts eenmaal trefzeker. 

Naast de aanstaande komst van de Vitesse-spits is PEC druk bezig met de komst van Max de Waal, meldde De Telegraaf donderdagochtend. De negentienjarige spits was dit seizoen goed voor negen treffers in twintig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!