Manchester City doet zichzelf tekort bij Leipzig: inkakker na sterke eerste helft

22-02-2023 23:02

Manchester City heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij RB Leipzig. In het heenduel van de achtste finales van de Champions League waren The Citizens lang heer een meester, maar er werd niet gewonnen: 1-1. Zodoende moet de ploeg van Pep Guardiola over drie weken nog volop aan de bak om een Europees vervolg te verwezenlijken.

Het eerste halfuur van de wedstrijd was niet om aan te zien, maar Riyad Mahrez tekende vanuit het niets voor de City-voorsprong. De Algerijn ontving de bal van Jack Grealish en schoot na snel voetenwerk kiezelhard raak.

Drie minuten later volgde bijna ook de 0-2, toen Rodri een voorzet voor het doel van oud-Heraclied Janis Blaswich kopte. Drie City-spelers, waaronder Erling Haaland, gingen eraan voorbij. De Noorse superspits kon in de hele eerste helft slechts een balcontact op de helft van de tegenstander noteren. Het eerste wapenfeit van Leipzig was een slap schot van Emil Forsberg, vlak voordat de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor de rust floot.

Dat beeld kantelde in het tweede bedrijf. Invaller Benjamin Henrichs kopte vanaf een meter of twaalf net over en zag even later hoe zijn inzet rakelings voorbij het doel van Ederson ging. In de zeventigste minuut werd het goede spel beloond. Josko Gvardiol torende na een voorzet vanaf links boven alles en iedereen uit en kopte zodoende de gelijkmaker binnen.

In het restant zette City vervolgens weer aan, maar de thuisploeg hield knap stand. Zodoende moeten de mannen van Guardiola op 14 maart nog volop aan de bak om ook dit seizoen in de kwartfinales van de Champions League actief te zijn.