Internazionale dankt Lukaku met late treffer, keepers eisen hoofdrol op in Milaan

22-02-2023 22:55

Internazionale heeft een belangrijke slag geslagen richting de kwartfinales van de Champions League. In eigen huis won de ploeg van trainer Simone Inzaghi met 1-0 van FC Porto. De keepers hadden een hoofdrol in een wedstrijd die op 0-0 leek uit te draaien, maar vlak voor tijd beslechtte Romelu Lukaku het pleit.

Het eerste echte moment van opwinding kwam van de voet van Hakan Calhanoglu. De Turk joeg de bal richting de kruising, maar doelman Diogo Costa redde fenomenaal. Porto speelde met vier man achterin, maar bleek in de omschakeling vooral op de flanken kwetsbaar. De ene na de andere crossbal werd richting de zestien gepompt. Een daarvan leek Lautaro Martínez tegen de touwen te koppen, maar het was wederom doelman Costa die redding bracht.

Zijn grootste moment van faam viel echter in de blessuretijd van de eerste helft. Alessandro Bastoni kopte een scherp aangesneden vrije trap bij de eerste paal binnen, maar de Porto-doelman hield met een katachtige redding zijn doel schoon. Aan de andere kant deed André Onana dat ook een paar keer, waarna hij woedend zijn kritiek uitte op zijn medespelers.

Terecht, zo bleek voornamelijk in de openingsfase van de tweede helft. De oud-Ajacied hield zijn doel tweemaal uitstekend schoon op twee Portugese pogingen van dichtbij. Porto zag een kwartier voor tijd hoe Otavio zijn tweede gele kaart ontving na een tik op de enkel van Calhanoglu. Vlak daarna koos Inzaghi ervoor om Denzel Dumfries te brengen voor Milan Skriniar, om zo wat meer aanvallende impulsen op de flanken te creëren.

De eveneens ingevallen Lukaku brak vijf minuten voor tijd dan eindelijk de ban in Giuseppe Meazza. Een voorzet vanaf rechts schoot hij in eerste instantie tegen de paal, maar in de rebound was het raak voor de Belgische spits.

Zodoende gaat Internazionale met een voorsprong richting de return op 14 maart. De laatste keer dat de Milanezen de kwartfinales van de Champions League haalden, dateert uit 2011.