Nieuws

'Huurling van Anderlecht te duur voor Willem II om permanent vast te leggen'

'Huurling van Anderlecht te duur voor Willem II om permanent vast te leggen'

30-12-2021 22:17

Anderlecht-huurling Timon Wellenreuther beleeft individueel een goed seizoen bij Willem II. De Tricolores willen de doelman graag permanent vastleggen, maar kunnen niet voldoen aan de salariseisen van de Duitse goalie.  

Het Brabants Dagblad schrijft dat Willem II de sluitpost 'dolgraag binnenboord willen houden'. Doordat zijn contract bij de Belgische topclub tot 2024 doorloopt en hij een hoger honorarium toucheert dan de Tilburgers hem kunnen bieden, lijkt een transfer uitgesloten.  

Het lijkt de vraag of Wellenreuther überhaupt terugkeert bij de Brusselse ploeg. Na vorig seizoen kort - zonder te overtuigen - als eerste doelman te hebben gefungeerd, daalde hij rap in de pikorde. Nadat Hendrik van Crombrugge was hersteld van blessureleed, kwam de Duitser niet meer in actie. De keeper moet bij een terugkeer naar België waarschijnlijk ook jongeling Bart Verbruggen voor zich dulden.  

Wellenreuther verhuisde in de zomer van 2020 transfervrij naar Anderlecht. Met Willem II doormaakt de sluitpost een zeer teleurstellende fase. Na een ijzersterke seizoenstart gingen de laatste acht wedstrijden op rij verloren. Tot nu toe kreeg de huurling liefst 35 doelpunten om zijn oren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!