Nieuws

Tissoudali mag zich opmaken voor Afrika Cup na keuze Abde voor Spaans elftal

Tissoudali mag zich opmaken voor Afrika Cup na keuze Abde voor Spaans elftal

30-12-2021 22:06 Laatste update: 22:21

Tarik Tissoudali mag wellicht toch zijn opwachting maken in de strijd om de Afrika Cup namens Marokko. De in Nederland geboren ex-voetballer van onder meer Telstar, SC Cambuur en VVV-Venlo, speelt momenteel voor AA Gent.  

In eerste instantie had bondscoach Vahid Halilhodzic geen plaats voor de aanvaller opgenomen. Het teleurstellende bericht werd met 'gemengde gevoelens' ontvangen door Tissoudali, tekende Het Laatste Nieuws op uit zijn woorden.  

Diverse Spaanse journalisten, waaronder de doorgaans goed ingevoerde Gerard Moreno weten dat FC Barcelona-talent Abdessamad Ezzalzouli (voetbalnaam Ez Abde) donderdag koos voor een interlandcarrièrre bij Spanje in plaats van een loopbaan bij Marokko. Hierdoor lijkt de deur open te gaan voor Tissoudali. De belofte was namelijk wél in de selectie opgenomen van de Bosnische oefenmeester.  

Doordat er een streep gaat door de naam van Abde, komt Tissoudali in aanmerking als vervanger. Voor de creatieveling lonkt nu een kans zich te laten zien op het eindtoernooi dat in januari begint. Naast de AA Gent-speler zijn ook de in de Eredivise actieve spelers Souffian El Karouani (NEC) en Zakaria Aboukhlal (AZ) opgeroepen bij de Leeuwen van de Atlas

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!