Nieuws

Sabitzer voelt zich op zijn plek bij United: 'Hij houdt van de Premier League'

Sabitzer voelt zich op zijn plek bij United: 'Hij houdt van de Premier League'

22-02-2023 19:27

Marcel Sabitzer heeft het goed naar zijn zin bij Manchester United. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Roger Wittmann. De 28-jarige middenvelder wordt momenteel door Bayern München verhuurd aan The Reds, maar een optie tot koop in de zomer behoort ook tot de mogelijkheden.

"Hij houdt van de Premier League", zo vertelt Wittmann bij Sport1. "Bij Manchester United zien we de Marcel weer die we kennen uit zijn tijd bij Leipzig. Ik ben heel erg blij voor hem." Hij wil nog niet teveel woorden vuil maken aan de mogelijke toekomst van de Oostenrijker. "Wat er komende zomer gaat gebeuren? Dat zullen we wel zien als het zover is."

Bayern München betaalde een afkoopsom van ongeveer vijftien miljoen euro voor Sabitzer, maar in Zuid-Duitsland kwam hij nooit echt uit de verf. Onder Erik ten Hag speelde hij bij United sinds zijn komst al vier keer, waarvan driemaal als basisspeler. Komende donderdag treedt de ploeg op Old Trafford aan tegen FC Barcelona in de Europa League. Winst is verplicht om de laatste 16 te bereiken. Het heenduel eindigde namelijk in een 2-2 gelijkspel. Sabitzer was toen geschorst, maar is inmiddels weer speelgerechtigd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!