Nieuws

'Flamengo wil man van 135 miljoen euro van FC Barcelona huren'

'Flamengo wil man van 135 miljoen euro van FC Barcelona huren'

30-12-2021 21:44

Dat Philippe Coutinho op weg is naar de uitgang bij FC Barcelona is inmiddels een publiek geheim. Flamengo wil een poging wagen de Braziliaanse spelmaker tot een terugkeer naar zijn moederland te verleiden.  

Het Spaanse Diario SPORT weet dat de Braziliaanse topclub de aanvallende middenvelder graag verwelkomt. 'De Barcelona-middenvelder zou tot 30 juni uitgeleend worden aan Flamengo, hoewel er de mogelijkheid is om de termijn te verlengen tot het begin van het WK in Qatar', schrijft het medium.  

Het salaris dat Coutinho opstrijkt bij de Blaugranas, van ruim 8,5 miljoen euro, is te gortig voor Flamengo. Barcelona wil graag af van de grootverdiener, zodat het aankoop Ferran Torres zo snel mogelijk in kan schrijven als nieuwe speler. De La Liga-regels schrijven voor dat de gevallen grootmacht eerst spelers moet verkopen of verhuren om zo ruimte te maken in de salarishuishouding.  

Flamengo kan tot drie miljoen euro van het honorarium overnemen, om de tijdelijke overgang te realiseren. 'Hij voelt zich aangetrokken tot het idee om een periode in zijn geboortestad door te brengen', schrijft de Spaanse krant. Ook met het oog op het aanstaande WK lijkt het voor Coutinho's kansen op speelminuten het beste als hij weer wekelijks in actie komt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie