Nieuws

Ajax slaat belangrijke slag: 'Avontuur in Amsterdam duurt nu gelukkig nog langer'

Ajax slaat belangrijke slag: 'Avontuur in Amsterdam duurt nu gelukkig nog langer'

22-02-2023 16:16

Ajax heeft de contractverlenging van Olivier Aertssen bekendgemaakt en de verdediger is daar maar wat blij mee. Het achttienjarige talent ligt nu vast tot medio 2025.

"Het voelt fantastisch natuurlijk. Ik ben nu heel blij dat het helemaal rond is en de handtekening is gezet", reageert Aertssen op de clubsite. "Mijn avontuur in Amsterdam duurt nu gelukkig nog iets langer." De verdediger is blij met de manier waarop hij zich dit seizoen manifesteert. "Ik speel bijna alles in Jong Ajax. Ik ben heel blij dat ik bijna elke wedstrijd negentig minuten speel. Dit had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht, toen ik van de Onder 18 kwam."

Aertssen maakte al zijn debuut in de hoofdmacht in het bekerduel met FC Den Bosch (0-2 winst). "Heel mooi moment om mijn debuut te mogen maken. Ik mocht twintig minuten spelen. Het is fantastisch om op mijn achttiende mijn debuut te maken voor het eerste elftal van Ajax. Ik wil nu zo doorgaan. Alles spelen bij Jong Ajax en ik zit nu ook regelmatig bij het eerste elftal, dus dat wil ik ook volhouden en af en toe hopen op minuten."

"Op de trainingen ligt het niveau een stuk hoger en de spelers zijn slimmer. Ook met grote stadions, zoals de Johan Cruijff ArenA, ga ik steeds beter om", vervolgt Aertssen. 'Voor zoveel supporters spelen is iets anders dan voor duizend mensen op De Toekomst. Hopelijk volgt binnenkort mijn debuut in de ArenA. Dan hebben we er weer een heel mooi moment bij. Ik hoop dat het dit seizoen nog lukt en dat is een mooi doel om te hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!