Nieuws

Doekhi legt druk bij Ajax: 'Door hun historie aan stand verplicht om door te gaan'

Doekhi legt druk bij Ajax: 'Door hun historie aan stand verplicht om door te gaan'

22-02-2023 15:06

Danilho Doekhi heeft de druk bij Ajax gelegd. De verdediger van Union Berlin speelt aankomende donderdag één van de meest belangrijke wedstrijden uit zijn carrière tegen de Amsterdammers, maar voelt ook dat er sprake is van een groot belang in Nederland.

Met een 0-0 resultaat uit het heenduel gaan Union Berlin en Ajax donderdagavond de strijd aan in de Duitse hoofdstad. Dat houdt in dat beide ploegen exact gelijk beginnen, maar toch merkt Doekhi wel een verschil. "Bij Ajax is er altijd druk, dat ze moeten", begint de verdediger op de persconferentie in aanloop naar het duel tegenover VoetbalPrimeur.

"Union Berlin is in Nederland nog niet echt een hele bekende club", vervolgt de voormalig Vitesse-verdediger, die het op de historie gooit. "In die zin verwachten ze (de media, red.) wel dat Ajax, met hun historie, aan hun stand verplicht is om door te gaan", besluit Doekhi.

De kans dat Doekhi in de basis gaat starten bij Union Berlin is vrijwel honderd procent. De verdediger heeft zich de laatste maanden ontwikkeld tot een steunpilaar van de Duitse nummer twee. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!