Nieuws

Eredivisie-terugkeer niet de voorkeur van Sinkgraven: 'Ik ben 27..Of de top komt'

Eredivisie-terugkeer niet de voorkeur van Sinkgraven: 'Ik ben 27..Of de top komt'

22-02-2023 11:38
3

Daley Sinkgraven lijkt deze zomer te gaan vertrekken bij Bayer Leverkusen. De linksback hoopt in een mooie competitie te blijven spelen, maar sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit.

In 2019 maakte Sinkgraven in het kielzog van Peter Bosz de overstap naar Bayer Leverkusen. De 27-jarige linksback heeft het naar zijn zin bij de Bundesliga-club. "Het bevalt goed hier. Qua media-aandacht is het veel rustiger dan bij Ajax", aldus de oud-Ajacied tegenover de NOS.

Sinkgraven heeft een contract dat deze zomer afloopt bij Leverkusen. De linksback hoopt een mooie stap te maken naar een leuke competitie. "Ik weet dat de Europese topclubs niet geïnteresseerd zijn, maar ik wil nog wel in een mooie competitie blijven spelen." Een terugkeer naar Nederland is nog niet aan de orde, lijkt het. "Ik ben 27 jaar... Of de Nederlandse top moet zich melden."  

De verdediger kwam tot nu toe tot 74 duels voor Leverkusen, waarin hij vijf assists gaf. Voor Ajax speelde Sinkgraven 86 keer. Voor de Amsterdammers scoorde hij één keer en gaf hij elf assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!