Nieuws

Rulli prijst 'goede en eerlijke' man bij Ajax: 'Met hem had ik het meeste contact'

Rulli prijst 'goede en eerlijke' man bij Ajax: 'Met hem had ik het meeste contact'

22-02-2023 08:00 Laatste update: 08:05

Klaas-Jan Huntelaar heeft een grote rol gespeeld bij de keuze van Gerónimo Rulli om naar Ajax te verkassen. De Argentijnse doelman heeft de indruk dat de technisch bestuurder een 'goede en eerlijke' man is.  

Eind 2022 was Rulli actief met Argentinië op het WK en ging het Ajax-balletje rollen. De reservedoelman van de regerend wereldkampioen werd op een bijzonder moment op de hoogte gesteld van de Amsterdamse interesse.

"Ik was met Argentinië op het WK in Qatar. Het was na de wedstrijd tegen het Nederlands elftal, toen mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat Ajax interesse had. Ik had direct een trots gevoel", begint Rulli in gesprek met Voetbal International. Vele FaceTime-gesprekken waren het gevolg. "Daarna volgde een gesprek via FaceTime met Klaas-Jan Huntelaar, een paar dagen later met hem en Gerry Hamstra en Alfred Schreuder erbij. Het waren fijne gesprekken, waarin we van gedachten wisselden over van alles. Het voelde gelijk goed."

Het voordeel voor Rulli is dat hij twee ervaringsdeskundigen mee op reis had: Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez, het Argentijnse tweetal dat afgelopen zomer afscheid nam van Ajax. "Het is volgens mij geen geheim dat zowel Tagliafico als Martínez het heel goed heeft gehad hier", vervolgt de keeper, die ook een goed gevoel kreeg bij Huntelaar. "We hebben het ook over Huntelaar gehad, met wie ik aanvankelijk het meeste contact had. Zij hebben hem als speler meegemaakt, hebben elke dag met hem in de kleedkamer gezeten, en beschreven hem als een goede en eerlijke man. Die indruk heb ik ook gekregen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!