Zeer overtuigend Napoli met speels gemak langs Eintracht Frankfurt

21-02-2023 23:16

Napoli staat met één been in de kwartfinales van de Champions League. De koploper van de Serie A won het heenduel met Eintracht Frankfurt moeiteloos met 0-2.

Napoli was zwaar favoriet voor het duel met Eintracht, waar voormalig PSV'ers Philipp Max en Mario Götze in de basis stonden. De Italianen begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en maakten direct de aanvallende intenties kenbaar. Na een aantal kleine kansen, kwam na een half uur spelen de ultieme mogelijkheid voor Napoli om de leiding te nemen. Victor Osimhen werd naar de grond gewerkt en verdiende zo een penalty. Kvicha Kvaratskhelia ging achter de bal staan, maar miste vanaf elf meter.

Enkele minuten later konden de bezoekers alsnog juichen. Oud-PSV'er Hirving Lozano zocht de diepte en gaf een afgemeten voorzet op Osimhen, die de 0-1 binnen kon tikken. Na rust kreeg Eintracht snel een klap te verwerken. Randal Kolo Muani kreeg rood na een overtreding op Andre Zambo Anguissa. Met een man meer kwam Napoli helemaal niet meer in de problemen. In de slotfase maakte Giovanni Di Lorenzo er ook nog 0-2 van en zo lijkt na één duel het tweeluik al zo goed als beslist.