Nieuws

Brenet over weerzien met 'eerste liefde' PSV: 'Het is alsof je weer thuiskomt'

Brenet over weerzien met 'eerste liefde' PSV: 'Het is alsof je weer thuiskomt'

21-02-2023 20:54

Joshua Brenet kijkt ernaar uit om terug te keren bij zijn oude club PSV. De vleugelverdediger neemt het zondagmiddag in het Philips Stadion met FC Twente op tegen de Eindhovenaren. 

Brenet speelde tussen 2013 en 2018 150 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won onder meer drie landstitels met de Nederlandse topclub. "Het blijft altijd bijzonder, het is je eerste liefde kun je zeggen. Als jonge jongen ben ik daar opgegroeid en dat heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben", vertelt hij in gesprek met ESPN.

De vleugelverdediger van FC Twente keerde na zijn vertrek uit Eindhoven nooit meer terug in het Philips Stadion. "Het wordt weer de eerste keer dat ik daar in het stadion ga spelen. Ik heb tot nu toe alleen maar hier thuis tegen PSV gespeeld, maar ik ben niet meer teruggegaan naar het thuisfront. Dus het wordt wel speciaal", vevolgt Brenet met een brede glimlach."

Een terugkeer naar Eindhoven doet veel met de ex-PSV'er. "Het maakt van alles in je los. Tuurlijk borrelen er dingen op en komt er veel naar boven. Oude gedachten, oude dingen die je hebt meegemaakt. Je gaat weer oude spelers en trainers zien. Het is weer een beetje alsof je thuiskomt", besluit Brenet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!