Nieuws

Wijndal: 'Samen zijn we zeker de besten van Nederland, aan die linkerkant'

Wijndal: 'Samen zijn we zeker de besten van Nederland, aan die linkerkant'

21-02-2023 18:34 Laatste update: 19:12
8

Owen Wijndal heeft het vertrouwen weer teruggevonden bij Ajax. De linkervleugelverdediger is sinds het ontslag van Alfred Schreuder weer basisspeler in Amsterdam en is erg tevreden over de wisselwerking met linksbuiten Steven Bergwijn.

Sinds de aanstelling van John Heitinga heeft Ajax nog niet verloren. Dit zorgt ervoor dat Wijndal lekker in zijn vel zit. "Ik denk sowieso dat winnen heel belangrijk is voor het vertrouwen. Hoe vaker je wint, hoe meer vertrouwen je daaruit haalt. Dat is het allerbelangrijkste", vertelt Wijndal in gesprek met ESPN. "Iedereen weet: als je hier bent, ben je de beste van Nederland. Voetballen kunnen we allemaal. Alleen dat vertrouwen is gewoon heel belangrijk."

Wijndal ziet grote verschillen met zijn vorige club AZ. "Als je hebt gewonnen met 3-0, had het 6-0 moeten zijn. Het moet altijd meer en beter. Dat is denk ik het grootste verschil met vroeger. Maar dat is ook wel weer mooi en goed om mee te maken. Iedereen verwacht heel veel van je, dat is eigenlijk wel een goed teken."

De verdediger bestrijkt samen met Bergwijn de linkerflank bij Ajax. Wijndal vindt dat de samenwerking goed verloopt. "Natuurlijk moeten er nog heel veel dingen beter, maar ik denk dat we elkaar goed aanvoelen. Samen zijn we zeker de besten van Nederland, aan die linkerkant. Als we gas geven, dan hebben we een goed linkerkantje in Europa."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!