Nieuws

Europa League-returns Ajax en PSV in Spaanse en Italiaanse handen

Europa League-returns Ajax en PSV in Spaanse en Italiaanse handen

21-02-2023 12:20

FC Union Berlin - Ajax staat donderdagavond onder leiding van Carlos del Cerro Grande. De Italiaan Daniele Orsato moet de Europa League-return tussen PSV en Sevilla in goede banen leiden.

Dat heeft de UEFA dinsdagochtend bekendgemaakt. Het is niet de eerste keer dat Del Cerro Grande leidsman is bij een wedstrijd van Ajax. De 46-jarige politieagent floot in september 2018 de Champions League-wedstrijd Ajax - AEK Athene (3-0) en in april van dat seizoen Ajax - Juventus: 1-1. De laatste keer dat een wedstrijd van Ajax onder leiding stond van de Spanjaard was op 15 maart 2022 tegen Benfica. Ajax verloor dat duel met 0-1, waardoor het uitgeschakeld was in het miljardenbal.

Een Italiaanse arbitrage heeft de Europa League-wedstrijd van PSV in handen. Orsato, die in 2020 werd aangewezen als arbiter voor de finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Bayern München, floot de Eindhovenaren dit seizoen al eerder. Hij leidde het duel Rangers FC - PSV in de play-offs van de Champions League, de Brabanders speelden deze wedstrijd met 2-2 gelijk. Zes jaar geleden floot hij PSV - Atlético Madrid in hetzelfde toernooi.

Ajax speelde het heenduel in de Johan Cruijff Arena met FC Union Berlin met 0-0 gelijk, terwijl PSV op bezoek bij Sevilla met 3-0 onderuit ging. De Nederlandse topclubs strijden donderdagavond voor een plek bij de laatste zestien in de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!