Nieuws

'Trainer AS Monaco ontslagen: mogelijk meer kansen op speeltijd voor Boadu'

'Trainer AS Monaco ontslagen: mogelijk meer kansen op speeltijd voor Boadu'

30-12-2021 19:03

Myron Boadu krijgt mogelijk een nieuwe hoofdtrainer bij AS Monaco. Diverse Franse media, waaronder het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe, melden dat Niko Kovač is ontslagen als hoofdtrainer bij de club uit het prinsdom

Kovac kreeg vlak voor het nieuwe jaar het vervelende bericht te horen. 'Donderdagavond is Nico Kovac ontheven van de verantwoordelijkheden over het eerste efltal', schrijft de Franse krant. Aanleiding voor het ontslag zijn de teleurstellende resultaten in de Ligue 1. De Monegasken bezetten halverwege de competitie de zesde plaats. Er heerst bij de clubleiding ook onvrede over het vermogen van de Kroatische oefenmeester om aankopen in te passen in het elftal. Voor onder meer Boadu is sinds zijn transfer naar de Champions League-finalist van 2004 een bescheiden rol weggelegd.

In 2020 streek de Kroaat in Monaco neer, om zijn enigszins bevlekte blazoen op te poetsen na een mislukt avontuur bij Bayern München. Bij Der Rekordmeister werd de 50-jarige trainer ontslagen in november 2019 na teleurstellende resultaten in zijn tweede seizoen. De eerste jaargang onder Kovač was nog succesvol: zowel de landstitel als de DFB-Pokal werd veroverd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie