Nieuws

Kharchouch over doelpuntendroogte: 'Hebben die goal nodig, ken de ketchup-theorie'

Kharchouch over doelpuntendroogte: 'Hebben die goal nodig, ken de ketchup-theorie'

21-02-2023 11:45

Reda Kharchouch heeft er vertrouwen in dat Excelsior zich weet te handhaven in de Eredivisie. De Rotterdammers spelen komend weekend de degradatiekraker tegen FC Groningen en de spits hoopt dan het verschil te maken.

Excelsior heeft dit seizoen veel moeite met scoren. De Rotterdammers hebben tot dusver slechts twintig treffers geproduceerd. Spits Kharchouch erkent dat dit een aandachtspunt is bij de eredivisionist. "Natuurlijk hebben we het erover en doen we er alles aan om het te verbeteren. Ik heb van de week nog met de trainer gezeten, ik kijk beelden van andere spelers, zoals Luuk de Jong en Michiel Kramer", vertelt de Excelsior-speler in gesprek met Voetbal International.

"Waar kan ik verbeteren, wat kan ik leren? De manier van spelen heeft er zeker mee te maken. Ik ben gewend dat ik een eindstation ben, dat ik de bal alleen maar hoef binnen te schieten", vervolgt Kharchouch. "Hier wordt meer verwacht qua meeverdedigen en meevoetballen. Ik heb moeten wennen, maar het bevalt me en het gaat goed."

De Excelsior-spits geeft toe dat de doelpuntendroogte aan hem knaagt. "Natuurlijk, dat heeft iedere spits. Ik praat ook veel met Mike (van Duinen, red.), we zitten in hetzelfde schuitje. We hebben die goal nodig, ik ken de ketchup-theorie. Als ik die goal maak, werkt-ie bevrijdend, daar ben ik van overtuigd. Zaterdag tegen Groningen is een mooi moment. Hé, het komt goed. Met mij, met ons en met Excelsior."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!