Nieuws

Twente wil schade na uitduel met Go Ahead verhalen op relschoppers in uitvak

Twente wil schade na uitduel met Go Ahead verhalen op relschoppers in uitvak

21-02-2023 08:51 Laatste update: 15:33

FC Twente wil de gemaakte schade na het uitduel met Go Ahead Eagles verhalen op de rellende supporters. Meegereisde Twente-fans braken het uitvak af en gooiden onder meer stoelen het veld op.

In een reactie laat Twente weten teleurgesteld te zijn in het gedrag van enkele supporters. "Vernielingen aanrichten en het gooien van voorwerpen zijn onacceptabel", stelt woordvoerder Richard Peters tegenover TC/Tubantia. Twente verwacht een boete te ontvangen van de KNVB. "Geld dat we liever op een andere manier besteden." De schade wordt verhaald op de daders.

Peters is bang dat uitsupporters van Twente in de toekomst geweerd worden bij uitwedstrijden. "Dat is de meest voor de hand liggende consequentie", verwacht de woordvoerder. Twente meldt dat de club een onderzoek is gestart naar het voorval. De duur van dit onderzoek kan volgens Peters dagen, maar ook maanden in beslag nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!