Nieuws

Van Basten ziet Feyenoord geluk afdwingen: 'Tot het laatste moment vol gaan'

Van Basten ziet Feyenoord geluk afdwingen: 'Tot het laatste moment vol gaan'

21-02-2023 07:12 Laatste update: 07:15

Marco van Basten heeft enkel lof voor Feyenoord. De voormalig prof ziet dat de Rotterdammers er elke wedstrijd vol voor gaan en dat zich dat uitbetaalt met een eerste plek in de Eredivisie.

Feyenoord won afgelopen weekend met 2-1 van AZ. De winnende goal van Marcus Pedersen viel in de absolute slotfase, maar Van Basten wijt dat niet aan geluk. "Je ziet nu dat Feyenoord een topclub aan het worden is, want een topclub wint altijd in de laatste periode, het laatste moment. Maar Waarom? Omdat ze tot het laatste moment vol blijven gaan", begint Van Basten bij Rondo. "Nu zie je dat Feyenoord in staat is om tot de laatste seconde alles nog te proberen en dan is het geen toeval, maar een kwaliteit, dat ze dan af en toe ook die winnende wel vinden."

Volgens San Marco is het een bepaalde mentaliteit die het verschil maakt. Ronald Waterreus ziet dat ze bij Feyenoord altijd nog een troef achter de hand hebben. "Het is ook de sfeer in De Kuip. Het stuwt die jongens vooruit en het is echt een feest. Het helpt gewoon. Ere wie ere toekomt. Ze doen het nu week in week uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!