Nieuws

Casillas haalt uit: 'Barça kreeg twee jaar geen rood, was tiki-taka zo goed?'

Casillas haalt uit: 'Barça kreeg twee jaar geen rood, was tiki-taka zo goed?'

20-02-2023 22:32 Laatste update: 21-02-2023 00:04

Iker Casillas heeft sterke bedenkingen wat betreft het scheidsrechtersschandaal waar FC Barcelona in terecht is gekomen. De oud-doelman van Real Madrid vindt het opvallend dat de Catalanen ruim twee jaar lang geen enkele rode kaart kregen in de competitie.

Tijdens een Spaans praatprogramma komen de aantijgingen richting Barcelona aan bod. De Catalanen zouden José María Enríquez Negreira, vice-voorzitter van de scheidsrechtersbond, tussen 2016 en 2018 een bedrag van zeven miljoen euro hebben betaald. Inmiddels wordt de club onderzocht om te zien of er meer aan het licht komt. 

Casillas en Gerard Piqué waren beiden aanwezig in een Spaans praatprogramma en Casillas vindt de situatie maar vreemd. "Het is ongelooflijk wanneer een team ruim twee jaar lang geen enkele strafschop tegen krijgt en geen rode kaarten krijgt. Was het tiki-taka van Barcelona dusdanig goed dat je tegenstander niet op je helft kwam?", vraagt Casillas zich retorisch af. Piqué kan alleen maar lachen om de situatie. Veel teams in de Primera División vragen om een groter onderzoek wat betreft de zaak, Real Madrid en Barcelona stribbelen tegen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!