Godts heeft zes minuten nodig voor debuutgoal, Jong Utrecht verrast tegen NAC

20-02-2023 21:57 Laatste update: 22:18

NAC Breda heeft zich maandagavond lelijk in de vingers gesneden op bezoek bij Jong FC Utrecht. In Amsterdam voetbalde Jong Ajax zich langs MVV Maastricht en had debutant Mika Godts slechts zes minuten nodig om te scoren.

Jong FC Utrecht - NAC Breda 4-1

NAC was in de derde periode bezig aan een goede reeks en leek zelfs in de race voor een periodetitel, maar die droom kreeg maandag een behoorlijke tik in Utrecht. In de openingsfase leek er nog geen vuiltje aan de lucht en kwamen de bezoekers na vier minuten op voorsprong door Tijs Velthuis. Jong FC Utrecht krabbelde echter overeind en kwam na nog geen kwartier spelen op gelijke hoogte door Derensili Sanches Fernandes.

De thuisploeg zette door na de gelijkmaker en kwam voor rust nog op voorsprong door toedoen van Yannick Leliendal. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en viel na ruim een uur spelen de 3-1 door Anthony Descotte. Sanches Fernandes gooide een minuut later de wedstrijd op slot met zijn tweede treffer. Hekkensluiter Jong FC Utrecht maakt een einde aan een zwakke reeks, terwijl nummer elf NAC bij zichzelf ten rade mag gaan na een flinke afstraffing.

Jong Ajax - MVV Maastricht 4-2

Jong Ajax heeft maandagavond belangrijke punten gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. Waar de ploeg de laatste jaren vaak in de top van de competitie te vinden was, is het dit seizoen kommer en kwel met een plek in de onderste regionen. MVV ging als nummer zeven als favoriet het duel in maar keek na acht minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Kian Fitz-Jim en Francisco Conceição namen de treffers voor hun rekening. Sven Blummel zorgde na een half uur voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft kwam Godts binnen de lijnen, die in de winter werd overgenomen van Jong Genk. Het zeventienjarige talent had slechts zes minuten nodig om zijn klasse te etaleren en rondde af na een fraaie solo: 3-1. Jarne Steuckers maakte het na ruim een uur spelen nog spannend met de 3-2, maar verder kwamen de Maastrichtenaren niet. Jayden Banel gooide de wedstrijd in de blessuretijd in het slot met de 4-2. Ajax klimt naar plek vijftien door de overwinning, MVV blijft zevende staan.