Reactie

Gakpo kijkt ogen uit bij 'ongelofelijke' club: Persoonlijk de grootste uitdaging

Gakpo kijkt ogen uit bij 'ongelofelijke' club: "Persoonlijk de grootste uitdaging"

20-02-2023 15:19
1

Cody Gakpo is dolbij dat hij zijn eerste twee treffers in het Liverpool-shirt inmiddels gemaakt heeft. De Nederlander zegt in zijn eerste weken bij de Engelse topclub veel steun van zijn ploeggenoten te hebben ervaren en kijkt uit naar de clash met Real Madrid.

De laatste weken begint de 1,93 meter lange aanvaller op stoom te raken. Tegen zowel Everton (2-0 zege) als Newcastle United (0-2) was Gakpo trefzeker als centrumspits. "Ik speelde de afgelopen twee jaar op links, maar op het WK speelde ik ook in de punt", wordt de international geciteerd door de Liverpool Echo op een persmoment.

"Toen heb ik al geprobeerd me aan te passen. Voor mijn komst sprak ik met de manager en hij zei dat hij een rol voor me zag op links of in de punt. Ik probeer me dus zo snel mogelijk aan te passen." Zijn eerste twee Liverpool-goals voor Gakpo maken iets bij hem los. "Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, de Merseysidederby. Het was een goede manier mijn scorerekening te openen. Tegen Newcastle lieten we zien op te klimmen uit een lastige periode."

Voor Gakpo (23) wordt het duel van dinsdag met Real Madrid pas zijn tweede optreden in de Champions League. "Ik kijk er echt naar uit. Ik moet bewijzen dat ik op dat niveau kan presteren en ik wil niets liever dan dat." Sinds zijn komst naar Engeland is hij uitstekend opgevangen. "Mijn teamgenoten zijn geweldig. Vanaf de eerste dag hebben ze geprobeerd me te helpen settelen, de hele club was ongelooflijk. Daar ben ik echt dankbaar voor."

De rechtspoot die afgelopen winter voor vijftig miljoen euro PSV verliet voor The Reds, moest ondanks alle hulp alsnog wennen. "Je moet je aanpassen aan een nieuwe omgeving, een nieuwe competitie en een nieuw land. Persoonlijk zijn het veel aanpassingen en dat is de grootste uitdaging. Maar ik ben een persoon die naar het volledige pakket kijkt en niet naar één specifiek ding", aldus Gakpo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!