Nieuws

Martens gelinkt aan spectaculaire overgang naar Fortuna: 'We zien het dan wel'

Martens gelinkt aan spectaculaire overgang naar Fortuna: 'We zien het dan wel'

20-02-2023 13:55

Lieke Martens sluit niet helemaal uit dat ze in de toekomst nog eens in Nederland aan de slag gaat. De huidige Paris Saint-Germain-aanvalster geeft echter ook aan voorlopig nog niet klaar te zijn in het buitenland.


Bij PSG stelt de voormalig Beste Speelster van de Wereld zichzelf grote doelen. "Ik wil de mooiste prijzen pakken in het vrouwenvoetbal", zegt Martens in een interview met ESPN. "Ik wil kampioen worden en de Champions League winnen."

Toch komt het er de laatste tijd allemaal wat minder uit bij de rechtspoot. "Ik ben al een jaar aan het kwakkelen met kleine pijntjes. Dat is heel vervelend en ik probeer eruit te komen. Ik zit in een stijgende lijn en hoop dat vast te kunnen houden."

Martens, afkomstig uit de Limburgse plaats Bergen, wordt zo nu en dan in verband gebracht met Fortuna Sittard, momenteel de nummer drie van Nederland. "Ik vind het heel leuk en ze hebben het goed voor elkaar", reageert de voetbalster. "Ze haken goed aan in de Eredivisie. Ik heb een goed contact met Roger (Reijners, red.) en ik heb hem zeker weleens gesproken."

Van een terugkeer is voorlopig in ieder geval geen sprake. "Ik mis mijn familie en vrienden, maar Nederland niet. Ik denk dat dat zo is gelopen de afgelopen jaren. Ik ben al vanaf mijn achttiende in het buitenland en ik kom vooral terug voor de mensen om wie ik geef. Als voetbalster terugkeren? Dat weet ik niet. Ik heb nog 2,5 jaar contract in Parijs en dan zien we het wel verder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!