Nieuws

'Een eindprijs voor Gakpo zal richting de 45 miljoen euro moeten gaan'

'Een eindprijs voor Gakpo zal richting de 45 miljoen euro moeten gaan'

30-12-2021 17:28 Laatste update: 18:10

Cody Gakpo zal PSV in de zomer niet verlaten voor minder dan 45 miljoen euro. De international van Oranje is de meest waardevolle speler in de selectie van trainer Roger Schmidt.  

De buitenspeler is uitgegroeid tot aanvoerder van PSV en is één van de smaakmakers bij de koploper van de Eredivisie. Het Eindhovens Dagblad stelt dat 'Gakpo op weg is om de zoveelste speler te worden die het bestaan van de jeugdopleiding in Eindhoven rechtvaardigt'. De internationale website Transfermarkt  schat de martkwaarde van hem op 22 miljoen euro. 

Het regionale dagblad is niet onder de indruk van die inschatting. 'Een eindprijs zal eerder richting het dubbele moeten gaan', stelt het medium. Als Gakpo zijn sterke spel in de zomerse transferperiode verzilvert met een transfer, zal het PSV ongetwijfeld geen windeieren leggen.  

Na Donyell Malen en Steven Bergwijn die beiden voor ruim 30 miljoen euro vertrokken naar respectievelijk Borussia Dortmund (zomer 2021) en Tottenham Hotspur (winter 2021), moet de 22-jarige Eindhovenaar de volgende uitgaande toptransfer worden. Dit seizoen reikte de jongeling tot zes treffers en acht assists in dertien wedstrijden.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!