Nieuws

Xavi neemt het op voor bekritiseerde spelers: 'Het is onterecht, ze werken altijd'

Xavi neemt het op voor bekritiseerde spelers: 'Het is onterecht, ze werken altijd'

20 februari - 12:12 Laatste update: 12:14

Xavi Hernández heeft het opgenomen voor Ferran Torres en Sergio Roberto. Beide spelers worden veelvuldig bekritiseerd door de achterban, maar de Spaanse trainer begrijpt daar niets van.

FC Barcelona won zondagavond met 2-0 van Cádiz FC. Het spel van de Catalanen was niet sprankelend te noemen, maar Xavi was allesbehalve ontevreden. "Ik zeg niet dat het excellent was, maar het was erg goed. Voornamelijk van de spelers die minder vaak aan spelen toe komen", begon de trainer op de persconferentie waarna hij expliciet inging op twee bekritiseerde spelers. "Ik ben in het bijzonder blij voor Ferran. Hij werkt altijd hard voor het team. Zijn houding is een tien! Mensen kijken enkel naar zijn dribbels, goals en assists, maar vanuit de staf zien we ook andere dingen in hem."

Over Roberto heeft de trainer ook enkel lovende woorden. De aanvoerder kwam tot scoren en was daar dolgelukkig mee. "Sergi doet het goed op de training en in de wedstrijden. Toch krijgt hij altijd kritiek. Ik begrijp het niet. Sergi wordt oneerlijk bekritiseerd. Hij doet het op iedere positie zo goed en is een echte clublegende. Ik hoop ook dat hij zijn contract verlengt."

Xavi koos er tijdens de wedstrijd voor om Robert Lewandowski en Frenkie de Jong vroegtijdig naar de kant te halen. Volgens de Spanjaard was dat enkel uit voorzorg. "Frenkie en Lewa zijn twee vitale spelers van het elftal. Ik koos er voor om ze wat rust te geven." Komende donderdag staat het Europa League-affiche met Manchester United op het programma. De Catalanen speelden afgelopen week in eigen huis met 2-2 gelijk tegen de Engelsen. "We gaan er voor in Manchester", benadrukt Xavi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie