Nieuws

'Kwaliteitsinjectie prioriteit bij PSV, alles op alles voor de nieuwe Moreno'

'Kwaliteitsinjectie prioriteit bij PSV, alles op alles voor de nieuwe Moreno'

20 februari - 11:03 Laatste update: 12:58

PSV leed zondagmiddag wederom puntverlies en ziet de koppositie steeds verder uit zicht raken. De Eindhovenaren krijgen dit seizoen te vaak tegendoelpunten om de oren. Volgens een analyse in het Algemeen Dagblad is de instabiele verdediging de belangrijkste reden voor het puntverlies.

In de Galgenwaard kwam PSV terug van een achterstand, maar gaven ze een voorsprong uiteindelijk weer uit handen. 'Je zou zeggen: geef prioriteit aan een kwaliteitsinjectie voor de achterhoede. Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno', schrijft de krant. De Mexicaan maakte afgelopen decennium indruk in de Eindhovense verdediging. Met hem in de ploeg werden enkele landstitels binnengehaald.

PSV legde enkele jaren geleden nog negen miljoen euro neer voor Timo Baumgartl. De Duitser kende allesbehalve een gelukkige periode in Eindhoven en speelt momenteel bij Union Berlin. Het AD ziet dat onder voormalig trainer Roger Schmidt PSV een andere verdediger op het oog had. 'De Zuid-Koreaan Kim Min-Jae bijvoorbeeld, die nu centraal achterin uitblinkt bij Napoli, was ook een transfertarget van PSV. De vorige trainer Roger Schmidt kende hem uit zijn tijd in de competitie van China, maar Kim bleek te duur. Misschien dat de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart straks met iets komt uit zijn Amerikaanse netwerk?'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie