Nieuws

Tomasson verlaat Malmö na twee seizoenen en lijkt geschikte Heerenveen-kandidaat

Tomasson verlaat Malmö na twee seizoenen en lijkt geschikte Heerenveen-kandidaat

30-12-2021 17:15 Laatste update: 18:04

Jon Dahl Tomasson heeft besloten de deur bij Malmö FF achter zich dicht te trekken. Na twee landstitels in evenzoveel seizoenen bij de Zweedse ploeg, besluit de Deense trainer de club te verlaten. Mogelijk zet zijn vertrek de deur open voor een avontuur bij sc Heerenveen.

Daniel Andersson, sportdirecteur van Malmö, reageert op de clubsite op het afscheid van Tomasson. "Het is echt een succesverhaal geweest en we hebben de afgelopen twee jaar een goede samenwerking gehad."

De oefenmeester reageert ook op zijn vertrek. 'Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen maar dat zorgt tegelijkertijd voor een goed gevoel.' Naast de twee veroverde kampioenschappen wist Tomasson zich met Malmö te plaatsen voor de Champions League. "Ik ben nederig, dankbaar en trots om coach te zijn geweest bij een van de grootste clubs in Scandinavië."

Recentelijk werd de naam van de 45-jarige coach nog gelinkt aan sc Heerenveen. De Friese club heeft nog altijd geen overeenstemming bereikt met trainer Johnny Jansen, wiens contract medio 2022 afloopt. Tomasson lijkt gezien zijn prestaties bij de kampioen van Zweden een uitstekende kandidaat voor de nummer tien van de Eredivisie. Bij Excelsior en Roda JC was de Deen eerder met weinig succes actief in Nederland als coach. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!