NEC maakt geen fout tegen rood gekleurd Excelsior en zet koers naar linkerrijtje

19-02-2023 21:48

NEC heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior gewonnen (0-3). De Nijmegenaren speelden een groot deel van de wedstrijd tegen tien Rotterdammers, maar heel gemakkelijk ging het niet.

Het was Excelsior dat de eerste kansen van de wedstrijd kreeg. De Rotterdammers namen het doel van Jasper Cillessen een aantal keer onder vuur, maar wisten niet tot scoren te komen. Aan de andere kant was het plots Iván Márquez die een levensgrote kans kreeg. De aanvoerder van de Nijmegenaren kopte naast. Vlak voor rust was het wel raak voor NEC. Magnuss Mattsson schoot de ploeg van Rogier Meijer op voorsprong.

Na rust werd de wedstrijd met een grote domper voor Excelsior hervat. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi moest het veld verlaten wegens een tweede gele kaart. Ondanks de man minder waren het de Rotterdammers die de handdoek weigerden te gooien. Cillessen werd een paar keer in stelling gebracht, maar een doelpunt viel er niet.

Wel vielen er nog goals aan de andere kant. Na ruim zeventig minuten spelen was het rechtsback Souffian El Karouani die de wedstrijd in het slot gooide. Het slotakkoord kwam ongeveer een kwartier later. De ingevallen Anthony Musaba maakte op aangeven van Calvin Verdonk de 0-3.

Door de overwinning stijgt NEC naar de tiende plaats in de Eredivisie. Excelsior zakt naar plek vijftien en moet de onderste plekken in de gaten gaan houden. FC Emmen staat drie punten achter de Kralingers.