Wedstrijdverslag

Spanning in Duitse top: Malen scoort voor Dortmund, Ajax-opponent speelt gelijk

Spanning in Duitse top: Malen scoort voor Dortmund, Ajax-opponent speelt gelijk

19-02-2023 20:12

Het is ongekend spannend in de top van de Duitse Bundesliga. Zowel Borussia Dortmund als Ajax-opponent Union Berlin pakten punten, waardoor er nu drie clubs met het gelijke puntenaantal bovenaan staan.

Borussia Dortmund - Hertha BSC: 4-1

Want koploper Bayern München beging een dag eerder een misstap met een 3-2 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund stelde orde op zaken door in eigen huis met 4-1 te winnen van Hertha BSC. Halverwege de eerste helft leidden de geelzwarten al dankzij een doelpunt van Karim Adeyemi en eentje van Donyell Malen, die zodoende zijn eerste goal maakte in 205 dagen. Lucas Tousart deed wat terug, maar in de slotfase stelden Marco Reus en Julian Brandt de zege veilig.

Union Berlin - Schalke 04: 0-0

Union Berlin speelde donderdagavond nog in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (0-0), om een plek te bemachtigen bij de laatste 16 van de Europa League. Die Eisernen keken zondagmiddag na negentig minuten wederom tegen de brilstand aan.

En dat mag toch best teleurstellend worden genoemd, omdat hekkensluiter Schalke 04 op bezoek kwam en de koppositie kon worden gegrepen. Morten Thorsby, Jérôme Roussillon en Josip Juranovic startten nog tegen Ajax, maar zaten deze keer op de bank. Danilho Doekhi speelde de hele wedstrijd mee. Sheraldo Becker viel na een klein uur in. Komende donderdag staan Ajax en Union Berlin weer tegenover elkaar, dan in Berlijn.

Zodoende staan na 21 speelronden Bayern München, Borussia Dortmund en Union Berlin met het gelijke puntenaantal bovenaan. Bayern doet echter als nummer een, met een veel beter doelsaldo. Komende zondag staan de Zuid-Duitsers in de eigen Allianz Arena tegenover Union.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!