Nieuws

Feyenoord-defensie oogst lof: 'Kan toch alles onder top drie in Engeland zo aan?'

Feyenoord-defensie oogst lof: 'Kan toch alles onder top drie in Engeland zo aan?'

19-02-2023 11:51

Feyenoord won zaterdagavond in de allerlaatste minuut van directe concurrent AZ Alkmaar (2-1). Bij ESPN zijn ze onder de indruk van de Rotterdammers. Vooral de organisatie en de defensie oogsten lof.  

"Ik denk dat ze een mega goede organisatie hebben en ze hebben de inhoud om van de 70ste tot de laatste minuut van de extra tijd gas bij kunnen blijven geven", steekt Marciano Vink van wal bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Je moet ook de verdediging van Feyenoord een groot compliment geven. Die geroemde aanval van AZ, ik heb ze dit seizoen nog niet zo'n slechte wedstrijd zien spelen."

Hans Kraay junior ziet een aantal absolute uitblinkers in de Rotterdamse defensie. Lutsharel Geertruida blinkt de laatste weken uit op de plek van de geblesseerde Gernot Trauner. De Oostenrijker is op de weg terug, maar Kraay weet niet of hij ook direct weer in de basis zal gaan beginnen. "Soms moet je op je beurt wachten in de voetballerij", aldus de verslaggever, die ook over Hancko lyrisch is. "Ik weet niet wie Hancko voor een appel en een ei heeft opgehaald, maar die kan toch alles onder de top drie in Engeland zo aan?" 

Vink vindt dat de maker van het winnende doelpunt lof verdient. "Pedersen brengt zo veel dynamiek langs die zijkant. Ik denk echt dat ze een stap hebben gezet na deze wedstrijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!