Nieuws

Jansen haalt na hands verhaal bij Higler: 'Heb het gevraagd aan hem in de rust'

Jansen haalt na hands verhaal bij Higler: 'Heb het gevraagd aan hem in de rust'

19-02-2023 08:21

Pascal Jansen is halverwege de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ verhaal gaan halen bij scheidsrechter Dennis Higler. De trainer van AZ begreep niet dat het eerste doelpunt van Feyenoord niet werd afgekeurd na vermeend hands van Marcus Pedersen.

Ondanks de vroege voorsprong van AZ stond het bij rust 1-1 door een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh. In de aanloop naar de goal maakte Pedersen hands waardoor het doelpunt in de ogen van Jansen afgekeurd had moeten worden. "Ja, ik heb het gezien. Ik heb het ook even gevraagd aan de scheidsrechter in de rust", vertelt Jansen voor de camera van ESPN. "Hij had het beoordeeld als een bal die op zijn arm viel, tot twee keer toe, maar met de arm langs het lichaam. Ik zie hem hier. Ik denk dat je voor die eerste keer misschien alsnog kan ingrijpen."

Vlak voor tijd kregen de Alkmaarders nog de deksel op de neus door een laat doelpunt van Pedersen. Jansen baalt van het puntverlies in De Kuip. "Je speelt een stevige uitwedstrijd, in een volle Kuip. Daar moet je volgens mij dan van gaan genieten. Dat hebben we iets te weinig gedaan en we hebben iets te weinig laten zien. Maar dan nog, je staat vlak voor tijd op 1-1. Dan moet je gewoon met 1-1 de bus instappen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!