Nieuws

Slot erkent enig geluk bij winnende treffer: 'Deels, maar hebben keihard gewerkt'

Slot erkent enig geluk bij winnende treffer: 'Deels, maar hebben keihard gewerkt'

18-02-2023 23:56 Laatste update: 19-02-2023 08:14

Arne Slot is gelukkig met de overwinning van Feyenoord op AZ. De trainer van de Rotterdammers spreekt over enig geluk bij de winnende treffer, maar stelt ook dat ze de bovenliggende partij waren.

Slot erkent dat de winnende treffer van Pedersen met enig geluk tot stand kwam. "Het is deels geluk omdat de bal van richting wordt veranderd, maar je bent wel in de buurt van hun zestien omdat je een corner krijgt", begint slot bij ESPN. "Ik denk dat we in de tweede helft er alles aan gedaan hebben om de wedstrijd te winnen. Dan hebben we inderdaad wel geluk met een van richting veranderde bal, maar we hebben daarnaast keihard gewerkt. We hebben constant op hun helft gespeeld."

Feyenoord kent de laatste weken problemen met de nul houden. Volgens Slot gaf zijn ploeg vandaag weinig weg. "We hebben het nu wel wat bonter gemaakt dan normaal. De tegenstander had nul schoten op doel en toch één goal. Meestal is het één schot en een goal en nu nul en een goal. Het was ongelukkig, maar wij hebben ook geen goede wedstrijd gespeeld. Het was ook niet makkelijk om goed te spelen omdat de tegenstander er voor koos om heel veel de lange bal te spelen. En wij waren aan de bal ook niet goed. Enerzijds wint de gelukkigste , anderzijds wint de ploeg die het meeste wilde winnen."

Een lichtelijk stoïcijnse Pedersen gaf na de wedstrijd aan gelukkig te zijn met zijn doelpunt. Slot geeft wat extra tekst en uitleg bij de houding van de Noor. "Hij was er heel blij mee hoor. Maar het is een introverte jongen die niet gelijk heel uitbundig is. Ik merkte in de kleedkamer wel dat hij heel blij was met de goal. Het was een hele belangrijke en als je hem zo maakt is dat extra mooi."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!