Nieuws

Van Gaal 'zoekt de hele wereld af': 'Promes enige die daar ook kan spelen'

Van Gaal 'zoekt de hele wereld af': 'Promes enige die daar ook kan spelen'

07-10-2021 20:05

Louis van Gaal zoekt op 'de hele wereld' naar rechtsbuitens voor in het Nederlands elftal. Momenteel is Steven Berghuis de enige speler in de selectie die daar goed uit de voeten kan.

Van Gaal klaagde eerder al over de bezetting van de rechsbuitenpositie bij Oranje. Op de persconferentie krijgt de bondscoach de vraag waarom hij de momenteel geblesseerde Steven Bergwijn niet als optie noemt voor die plek. "Omdat hij zichzelf daar niet ziet spelen", antwoordt Van Gaal. "Ik praat met spelers en het bleek dat hij daar niet wil spelen."

"Op dit moment heb ik maar één rechterspits", doelt Van Gaal op Berghuis. "Ik zoek dus de hele wereld af naar een rechtsbuiten. Quincy Promes is in mijn ogen de enige die daar ook zou kunnen spelen op dit moment."

De geboren Amsterdammer maakte eerder al duidelijk dat hij Promes niet oproept zolang de aanvaller verdacht wordt van een steekpartij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!