Nieuws

Trotse Van Dijk: 'We zijn het enige team dat hier tot nu toe heeft gewonnen'

Trotse Van Dijk: 'We zijn het enige team dat hier tot nu toe heeft gewonnen'

18-02-2023 21:48 Laatste update: 21:57

Virgil van Dijk is na de overwinning (0-2) op Newcastle United trots op zijn team. De Nederlander stond na maanden afwezigheid voor het eerst weer in de basis bij Liverpool en zag zijn ploeg drie punten pakken.

Liverpool kende een droomstart tegen Newcastle aangezien de bezoekers na twintig minuten al met 0-2 voor stonden en met een man meer de wedstrijd konden uitspelen. "Ik ben heel erg trots op de jongens. We zijn het enige team dat hier tot nu toe heeft gewonnen. Dat zegt wel iets", vertelt Van Dijk tegen Sky Sports. "Het was voor ons belangrijk om na de overwinning op Everton de stijgende lijn vast te houden en om ook hier te winnen. We hebben een moeilijke tijd achter de rug, maar laten we hopen dat het vanaf nu steeds beter gaat. Dit seizoen hebben we al vaker gezien dat iedereen elkaar kan verslaan."

Na een hamstringblessure stond Van Dijk na weken voor het eerst weer in de basis. "Het voelt goed om terug te zijn. Het waren zware weken voor mij, maar uiteindelijk staat voor ieder mens de gezondheid op één. Ik heb hard gewerkt om terug te keren en ik ben blij dat ik in dit duel mijn bijdrage heb kunnen leveren. Het is nu een kwestie van herstellen voor de komende wedstrijd tegen Real Madrid. Deze zege is een goede stap. We willen de consistentie terugvinden van de afgelopen jaren." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!