Groningen en Emmen houden elkaar in evenwicht ondanks rode kaart Te Wierik

18-02-2023 20:35 Laatste update: 21:20

FC Groningen en FC Emmen hebben elkaar in evenwicht gehouden. Ondanks een rode kaart bij de uitploeg kregen de Groningers het niet voor elkaar drie punten uit het vuur te slepen.

De wedstrijd tussen Groningen en Emmen kende een doelpuntrijk begin. Al na twaalf minuten was het Ricardo Pepi die de score opende en de Euroborg op zijn kop zette. Het feest was echter van korte duur aangezien Miguel Araujo de uitploeg al snel op gelijke hoogte zette. Twee minuten later kreeg Emmen een vrije trap. Achter de bal stond Mark Diemers die er voor zorgde dat Araujo vrij kon binnentrikken. In de eerste helft kwamen beide ploegen nog tot wat kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

In de tweede helft bleven beide ploegen in evenwicht. Ondanks dit evenwicht was het Emmen wat lichtelijk de boventoon voerde en meer aanspraak maakte op de overwinning. Mike te Wierik zorgde voor het opvallendste moment in het tweede bedrijf. De verdediger maakte een lompe overtreding en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Met nog een kwartier op de klok kon Groningen op zoek naar de overwinning tegen tien man. Scoren deden beide ploegen uiteindelijk niet meer waardoor de einstand werd bepaald op 1-1.