Nieuws

Nagelsmann is woedend na afloop: 'Dit is een grap, houdt hij me voor de gek ofzo?'

Nagelsmann is woedend na afloop: 'Dit is een grap, houdt hij me voor de gek ofzo?'

18-02-2023 19:47 Laatste update: 20:00

Julian Nagelsmann is na afloop van de verloren wedstrijd (3-2) tegen Borussia Mönchengladbach woedend. De trainer van Bayern München liep vloekend en tierend door de mixed zone.

Nagelsmann was allesbehalve tevreden over de scheidsrechter van dienst. Bayern moest namelijk na slechts tien minuten door met een man minder. De rode kaart aan het adres van Dayot Upamecano was twijfelachtig te noemen en Nagelsmann begrijpt er ook niets van. "Dit is een grap", riep de trainer na afloop. "Houdt hij (de scheidrechter, red.) me voor gek ofzo?" De trainer stormde de scheidsrechters-kamer binnen, maar kwam weer geïrriteerd naar buiten. "Mijn god, wat een natte krant. Hij blijft bij zijn beslissing staan."

Voor de camera bij Sky Deutschland gaf de Duitser tekst en uitleg. "In zo'n situatie voor het doel moet je 100 procent zeker weten dat het een duidelijke overtreding is. In mijn ogen heeft Upa een minimale overtreding op zijn schouder, hij trekt niet, in de herhaling zie je dat Pléa's schouder geen centimeter beweegt."

Tijdens de persconferentie kwam Nagelsmann nog even terug op het voorval eerder in de catacomben. "Natuurlijk was ik eerder van streek in de mixed zone. Zeker niet alles wat ik zei klopte. Zet alsjeblieft niet elk woord op de gouden weegschaal. Er zijn emoties in de sport en daar moeten we mee leven.” De trainer benadrukte dat iedereen wel eens een fout maakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!